Over Monique Bluemink

Als ik iets moois zie, wil ik het meteen vastleggen met mijn camera. Of dat nu een bijzondere woning is die in de verkoop gaat of een smaakvol interieur dat door jou met passie is ontworpen. Een interieur is in mijn ogen een ‘kunstwerk’. Die gedrevenheid zit tot diep in mijn vezels.

Focus

Ik ben veel op pad en de hele dag actief bezig. Een goede foto komt niet vanzelf tot stand. Achter de schermen ben ik – het liefst samen met andere professionals – druk in de weer om de perfecte beelden te creëren. Ik noem dat het ‘genietplaatje’. Het gaat om de juiste compositie en belichting. Waar wil jij de focus op leggen? Dan kan ik spelen met scherpte en onscherpte.

Mijn ervaring

Ik heb de opleiding voor fotografe gevolgd op de fotoacademie in Rotterdam.
Daarna ging ik een half jaar lang in de leer bij een vastgoedfotograaf in Den Haag. Ik leerde vooral omgaan met een enorme diversiteit van lichtsituaties: natuurlijk licht, kunstlicht en soms zelfs bijna geen licht. Van lastige situaties, zoals kleine ruimtes en veel te veel spullen, leerde ik volop. Een waardevolle tijd.

Naast fotografie

Naast mijn werk geniet ik enorm van mijn gezin en hou ik van vele sporten. In het weekend ben ik vooral bezig met windsurfen, zeilen,
wielrennen, mountainbiken, snowboarden en skiën. Natuurlijk pak ik ook op zijn tijd even rust en ontspan ik met een goed boek of een interieur magazine bij de open
haard.

Mijn droom

Er moet altijd iets te dromen zijn. Een van mijn dromen is een opdracht ver buiten Nederland. Gewoon met je camera het vliegtuig in en je grenzen verleggen! Een andere droom is onlangs uitgekomen. Ik wilde niets liever dan met mijn beelden in een interieurmagazine komen. In samenwerking met interieurarchitect Inge van Poppel heb ik twee publicaties gekregen in Keuken & design en Excellent wonen & leven.

Er zijn nog veel meer mooie magazines waar ik graag mee zou willen samenwerken zoals:

• Stijlvol wonen
• Eigen huis & interieur
• VT wonen
• Residence
• Wallpaper
• Elle decoration
• Architectural Digest